Продукти за Сочни malton (1)

Лешникови макарони - Средновековни бисквити

Лешникови макарони - Средновековни бисквити

Макароните са създадени в арабските страни, когато европейците започнали да плават далеч от родината си. През Средновековието, "макарон" обозначавал два различни продукта: сладкиш, но също и супа с елементи от брашно, която се яла с настъргано сирене, канела и шафран и която започнали да наричат "макарони" от XVII век. Макаронът се появява в Европа през Средновековието, първоначално в Италия, под името макероне. Катрин Медичи го е сервирала на сватбата на херцог Ан дьо Жойоз, в Ардеш, през 1581 година. Той се появява в Сен-Жан-де-Луз през 1660 година, където един сладкар го е предложил на крал Луи XIV за неговата сватба. В Париж, офицери на кухнята на име Далояу сервирали макароните на кралете още от 1682 година. След появата на този сладкиш във Франция, много региони адаптирали рецептата. Именно тази емоция прави произхода на макароните вълнуващ. Нетно тегло: 150g